Bishop David Brown School Extension and Refurbishment
Surrey County Council
  • Consultation
  • New build
  • Planning
  • Refurbishment

The Objective

Bishop David Brown School was in need of extra classroom space for its pupils and for top of the range facilities especially for its ICT suite. Surrey County Council planned for the development of a two-storey extension and internal alterations at the school.

The Solution

Mountjoy phased the works to account for the school being occupied and took a number of measures to ensure that the working areas were clearly segregated from staff and pupils. These included Heras fencing around the external perimeter, solid wood hoarding to separate corridors from live working environments and the creation of alternative entrances for site staff to avoid having to use the school corridors.

To communicate the importance of site safety to pupils our building team carried out a number of pupil engagement activities, these included:

  • Years 7 & 8 - Competition to design a safety poster; the winning design will be printed professionally and will be displayed on our Heras fencing perimeter
  • Year 9 - We worked with the Science department to design and create a wildlife pond on the school site - we have carried out the groundworks and in the new term the students will fill the pond and observe visiting wildlife.
  • Years 10 & 11 - We ran a series of assemblies to inform students about the numerous careers available in the Construction industry, detailing potential career paths and trades such as painting/decorating, site management, quantity surveying, carpentry, plastering, plumbing and electrical works.